dilluns, 28 de desembre del 2015

Open Data Biblioteques

La proposta de IDESCAT de publicar dades obertes sobre biblioteques permet un accés universal a algunes de les dades més rellevants. Aquestes poden ser utilitzades, reutilitzades o tractades per tercers en funció dels seus interessos. Aquesta pràctica esdevé un primer pas per proveïr de dades del sector públic als ciutadans i a les empreses i, aplicar, la normativa de reutilització de dades del sector públic que la Unió Europea promou ja des de l'any 2003 amb la primera directiva.

A continuació, es poden observar algunes propostes de dades obertes 'El municipi en xifres: indicadors dels municipis catalans' a la plataforma Google Public Data. En aquest sentit, cal incidir que les dades dels arxius també tenen la seva rellevància com institucions i, no oblidem, com centres de dades, les dades contingudes en els documents.

En les properes setmanes ampliaré la informació i proposaré un primer model de dades obertes pels arxius que garanteixi als ciutadans un ús obert de les dades més rellevants i que siguin susceptibles de ser usades, reutilitzades o distribuides.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada